Enorme vlammenzee bij brand in sporthal Amersfoort

Een enorme vlammenzee zaterdagnacht bij Sporthal Schuilenburg. Rond de klok van 02.00 uur kreeg de brandweer de eerste melding van een gebouwbrand en op dat moment kwamen de vlammen al metershoog uit de zaal. De Hogeweg is aan beide kanten afgesloten voor verkeer.

Vijf minuten na de eerste melding schaalde de brandweer op en moesten diverse eenheden van omringende gemeentes naar de Leonorehof. ,,In Amersfoort staat aan de Leonorehof een oude sporthal in brand”, laat Veiligheidsregio Utrecht weten. ,,Brandweer zet extra blusvoertuigen en groot watertransportsysteem voor de bluswatervoorziening. Aan bewoners: Houd uw ramen en deuren gesloten als u last heeft van de rook, en de ventilatie uitgeschakeld.”

Bewoners die op de brand komen kijken, worden verzocht weg te gaan. In het pand zit namelijk hoogstwaarschijnlijk asbest. Om het gebouw waren al hekken geplaatst, omdat het de bedoeling was dat de sporthal gesloopt zou worden. Ooggetuigen bij de brand wisten te vertellen dat er zaterdagmiddag nog mensen aanwezig waren om de spullen uit het pand elders op te slaan.

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post
©112PERSFOTOGRAFIE

[VIDEO] Man ernstig gewond na crash in Walibi Holland

Next Post

Forse woningbrand Harderwijk

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: