Bus rijdt zich op fietspad klem onder viaduct in Apeldoorn, meerdere gewonden

Een bus heeft zich tot de helft klemgereden onder een viaduct in Apeldoorn, bij station Osseveld. De bus reed om onduidelijke reden over een fietspad in plaats van over de busbaan. Bij het ongeval zijn meerdere personen gewond geraakt. Eén van de slachtoffers is met de traumahelikopter naar een academisch ziekenhuis gebracht. 

Volgens woordvoerster Hanneke Ruiter van Syntus zijn er zeven licht gewonden en is één persoon zwaar gewond. De chauffeur zou zelf naar huis hebben gewild, maar hij is toch voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, aldus Ruiter. Wat er precies is gebeurd is volgens haar nog niet duidelijk. ,,We laten het onderzoek over aan de politie.”

De politie bevestigde 7 gewonde passagiers, waarvan 1 ernstig. Een tweede is naar het Gelre ziekenhuis vervoerd in de ambulance. De rest kon door huisartsen worden nagekeken. Een aantal van de lichtgewonden werd doorverwezen naar de tandarts. 

Volgens omstanders is de weg net opengegaan na een verbouwing, en is er dus sprake van een nieuwe verkeerssituatie. De bus zou de bocht naar de busbaan niet hebben kunnen halen en zodoende op het fietspad terecht zijn gekomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *