Brandweer sloopt gevel van brandende woning in Ermelo

De brandweer heeft vannacht een woning in Ermelo deels gesloopt om een brand te kunnen blussen. Het vuur bleek te woeden in de spouwmuur van de woning, waardoor een deel van de gevel eraan moest geloven.

Het incident gebeurde aan de Brederodestraat. Rond half drie brak hier brand uit in een vrijstaande woning. De bewoners konden zichzelf in veiligheid brengen, maar wat volgde was een flinke klus voor de brandweer.

Met twee blusvoertuigen en een hoogwerker kwamen brandweerlieden uit Harderwijk ter plaatse. Daar was duidelijk zichtbaar dat de rook zich in de bovenverdieping ontwikkelde. De brandweer moest op zoek naar de brandhaard.

Houtskelet

Na ongeveer een uur zoeken bleek het vuur te woeden in de spouwmuur. Het skelet van de woning was compleet van hout en dus moest er snel worden ingegrepen. De brandweer besloot daarom een deel van de gevel te slopen om bij de vuurhaard te komen.

Om 05.00 uur, zo’n tweeënhalf uur na het uitbreken van de brand, hadden de hulpdiensten het vuur onder controle en werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Een kwartier later waren ook de laatste vuurresten uit en kon de brandweer retour kazerne.

De woning raakte door de brand en de blusactie flink beschadigd, maar niemand raakte gewond. Stichting Salvage handelt de schade namens de verzekeraars verder af.

©️Damian Ruitenga

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

kleine brand in bedrijf Heerde

Next Post

Brand bij kaasboerderij in Zeewolde

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: