Brand bij PostNL Amersfoort, Geen post of goederen verloren gegaan

Foto : AlfredRuitenga

Op een distributiecentrum van PostNL op bedrijventerrein De Hoef in Amersfoort zijn afgelopen nacht drie vrachtwagens uitgebrand. Bij de brand zijn volgens een woordvoerder van PostNL geen goederen of poststukken verloren gegaan.

De brand ontstond omstreeks vier uur ‘s nachts door nog onbekende oorzaak in één van de PostNL-wagens die pal naast het pand stonden geparkeerd. Het vuur werd ontdekt door een medewerker die direct alarm sloeg. De brandweer kon de vlammen die oversloegen naar de andere wagens vrij snel bedwingen, en voorkomen dat de ze oversloegen naar het naastgelegen distributiepand.

Doordat de medewerker het vrij snel ontdekte en adequaat handelde, is de schade beperkt gebleven, meld de woordvoerder. ,,De drie vrachtwagens zijn verloren gegaan, maar de schade aan het pand waar ze naast stonden, is beperkt.‘’ Vanwege de brand moesten de medewerkers van het distributiecentrum het pand verlaten.

Volgens PostNL is de oorzaak van de brand nog onduidelijk. ,,De politie doet er onderzoek naar.‘’

De zogeheten bakwagens waren op het moment van de brand leeg. Ze worden volgens PostNL vanaf de locatie aan de Basicweg vooral ingezet om goederen af te leveren als wasmachines en koelkasten die klanten bijvoorbeeld online hebben besteld, zo laat de woordvoerder weten.

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Brand richt flinke schade aan in Almere

Next Post

Reddingsbrigade had een van drukste dagen ooit, kwam amper door mensenmassa

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: