Bosbranden op Veluwe snel onder controle

De brandweer moest vrijdagavond voor twee branden op de Veluwe uitrukken. Voor een brand in Ermelo werd groot ingezet, maar het bleek dat het vuur goed te bestrijden was. Ook een brand bij Apeldoorn was vrij snel onder controle.

De meldingen van de branden kwamen vrijwel tegelijkertijd. De melding van de brand in Apeldoorn aan de Ordermolenweg kwam om 23:25 uur en die in Ermelo aan de Leuvenumseweg om 23:35 uur. In Apeldoorn vloog direct naast het spoor een stuk berm van 30 bij 10 meter in brand. De melding van het vuur werd gedaan door een passerende machinist. Tijdens de bestrijding van de brand kwamen de treinen stapvoets voorbij. De korpsen uit Ugchelen en Apeldoorn bedwongen de vlammen.

Voor de bestrijding van de bosbrand aan de Leuvenumseweg in Ermelo werden korpsen uit Ermelo, Putten en Harderwijk opgeroepen. De brand woedde op twee verschillende plekken vlak bij elkaar. Ook agenten en omstanders hielpen bij het doven van de vlammen. De brandweer kon daarna de smeulende resten blussen. Over de oorzaak is niks bekend. 

De politie heeft samen met omstanders het vuur weten te doven. ©DamianRuitenga
Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Politie valt bedrijfspand in Ermelo binnen

Next Post

Auto knalt tegen boom, één persoon gewond Lunteren

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: