Boerenprotest in Groningen; minimaal één aanhouding

Honderden boeren protesteren maandag al de hele dag bij het Provinciehuis in Groningen. Ze eisen dat de provincie het stikstofbeleid intrekt. 

Maandag aan het einde van de middag heeft een trekker de deur van het provinciehuis geforceerd. Demonstranten bestormden het provinciehuis maar werden binnen tegengehouden door de politie. Bij dit voorval kreeg een demonstrant een klap met een wapenstok van de politie. De demonstrant raakte hierbij gewond en moest worden behandeld door ambulancepersoneel. Het liep even uit de hand, een klein groepje was hiervoor verantwoordelijk. LTO balde ervan. Ook werd hetgras kapot gereden op het Martinikerkhof. 

Aanhouding

In de omgeving van het Provinciehuis is een van de demonstranten aangehouden die met een tractor zou zijn ingereden zou zijn op een van de politiepaarden. Meer aanhoudingen zijn niet bekend.

Update: Rond 18:45 uur keerden de meeste boeren terug naar de boerderij, velen moeten nog melken. Woensdag is er een protest in Den Haag weer. Ook op de A7 was een lange rij tractoren. 

Dit kan echt niet,aldus velen op Twitter

©️PatrickWind
Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Voor de tiende keer is het raak: vrachtwagen ramt muur van Jumbo Nijkerk

Next Post

Politie Groningen onderzoekt incidenten met tractoren bij protest: nog geen aanhoudingen

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: