Boa’s gaan strenger controleren op naleving coronaregels in het ov

Het team buiten gewoon opsporingsambtenaren (Boa’s) gaan strenger toezicht houden op het naleving van de coronaregels in het openbaar vervoer.

Omdat het waarschijnlijk veel drukker gaat worden in de trein, bus, tram en Metro worden er naar verwachting meer boetes uitgedeeld. Maandag begint een miljoenen kostende OV-Campagne om dagelijks tienduizenden extra reizigers te werven.

Het gemiddeld aantal reizigers in het openbaar vervoer zit nu tussen de 50 en 60 procent, met uitschieters naar 70 procent, van het aantal dat normaliter wordt vervoerd, waarbij de kosten gelijk zijn gebleven, zo stelt OV-NL. Voorzitter Pedro Peters van koepel OV-NL: “De toekomst laat zich niet voorspellen, maar met deze campagne willen we de reiziger laten zien dat het ov oké is. Waar je ook naar toe gaat. Het kan met het ov.” De campagne, onder de naam Het OV is oké is de komende drie maanden te zien op tv, radio, online en op sociale media.

“Het doel is in december weer 80 procent van het normale aantal reizigers te vervoeren. Dat ligt nu gemiddeld op iets meer dan de helft, veel te weinig. Daardoor lijdt de ov-sector dit jaar een verlies van bijna een half miljard euro. Het is een investering in deze campagne dus meer dan waard”, zegt voorzitter Pedro Peters van koepel OV-NL in De Telegraaf.

Agressief gedrag

Boa’s moeten ervoor zorgen dat reizigers zich aan coronamaatregelen houden. Peters: “Dat doen we niet graag, maar het kan niet zo zijn dat sommige reizigers zich niks aantrekken van de voorschriften, nu het weer drukker gaat worden in het ov. Ook agressief gedrag wordt niet geduld.”

Volgens de OV-NL-voorzitter zijn er tot eind juli ongeveer duizend boetes uitgereikt vanwege het niet dragen van een mondkapje. Sinds augustus gaat het om tweehonderd per week, met name tijdens weekenden worden bonnen uitgeschreven.

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Drie personen aangehouden na schietpartij in Kampen

Next Post

Politie pakt man met blauwe flitsers in Lunteren

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: