Bewoonster overleden door gasexplosie in Groningen

In een flat aan de Nijensteinheerd in de stad Groningen heeft een gasexplosie plaatsgevonden voor de ogen van hulpverleners. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit. Door de explosie vloog het huis meteen in de brand. Een verward persoon heeft volgens de politie vermoedelijk de gaskraan opengezet. De bewoonster van het huis is omgekomen.

Verdere details over de identiteit van de vrouw zijn nog niet naar buiten gebracht. Volgens de brandweer ging het om een gasexplosie. Er werden meerdere ambulances opgeroepen. Volgens de politie zou een verward persoon in een van de woningen een gaskraan hebben opengedraaid. Veel hulpdiensten waren al ter plaatse, omdat er een gaslucht werd geroken in het pand. Daarna volgde de explosie.

Een buurman zegt dat het om een ‘vrij jonge vrouw’ gaat. ,,Ze spoort niet, dat roep ik ook al weken tegen de politie. Ze heeft wel eens van alles tegen me geroepen: dat ik de duivel ben, dat ik mijn vrouw sla. Onze honden raakten een keer in gevecht met elkaar en toen schold ze me helemaal verrot. Ik heb het al een paar keer aangekaart bij de politie. Dan kreeg ik als antwoord: ja, we zijn ermee bezig.”

,,Iedereen moest aan de kant toen de brandweer kwam. Die gooide een raampje in en toen waren er vlammen van hier tot Tokio’, vertelt een buurvrouw aan de lokale zender RTV Noord

Op 1 mei was er ook al een gasexplosie, toen aan de Wibenaheerd in Beijum. De Nijensteinheerd ligt vlakbij de flat die vorige week ontplofte. De twee zaken hebben vermoedelijk niets met elkaar te maken.

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

Driebergen, Nijkerk – Voortvluchtige veroordeelde in Nijkerk aangehouden

Next Post

Vrachtauto ligt dwars op de A28 bij Harderwijk

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: