Auto over de kop geslagen, grote zoektocht naar de bestuurder Zeewolde

Foto : Damian Ruitenga / News United

Op de Spiekweg in Zeewolde is vrijdag aan het begin van de nacht een automobilist met zijn auto over de kop geslagen en is daarna spoorloos verdwenen.

De hulpdiensten werden omstreeks 23:35u opgeroepen voor het ongeval, meerdere Brandweer’s, politie éénheden, ambulance’s en een traumahelikopter kwam ter plaatse. Bij aankomst bleken er geen inzittende meer in het voertuig te zitten, omdat het voertuig vlak naast een waterkant was geëindigd werden er ook twee duikteams uit Lelystad en Harderwijk opgeroepen. De hulpdiensten zochten onder meer met warmtebeeldcamera’s en politiehonden en met duikers in het water. Ook ging er een Burgernet melding uit en vloog er enige tijd een politiehelikopter rond. Alle mogelijke dingen zijn onderzocht. De omgeving, aan huis, bij familie en vrienden maar de politie heeft hem nog steeds niet gevonden.

Het voertuig reed vanuit de richting van het industrie gebied toen hij door nog onbekende oorzaak van de weg raakte en z’n 60 meter verder langs de waterkant op de kop eindigde.

Hoewel redelijk afgelegen, trok de zoektocht van meerdere duikploegen in het aangrenzende water nog aardig wat bekijks in de nachtelijke uren. 

De politie zoekt zaterdag verder. De politie hoopt meer sporen te kunnen zien, die duidelijkheid geven over de toedracht. Er zijn meerdere scenario’s te bedenken. Je hoopt altijd iemand in goede gezondheid terug te vinden, meld Yvonne Hop, politiewoordvoerder Midden-Nederland.

Brandweerwagens vast in het drassige gras

Meerdere brandweervoertuigen zijn vast komen te zitten in het drassige gras, in eerste instantie werd omstreeks half één de hulpverleningswagen van korps Harderwijk gealarmeerd omdat de tweede tankautospuit van de brandweer Zeewolde vast stond in de berm. Ter plaatse heeft het korps van Harderwijk dit voertuig los getrokken.

Even later is de 4X4 Hulpverleningswagen de berm in gereden om het voertuig te lieren zodat de berger het voertuig kon bergen. Na dat het voertuig weer recht getrokken was probeerde men met het brandweervoertuig weg te rijden maar te vergeefs, ook dit voertuig stond vast in de blubber.

Na wat pogingen om het voertuig met een lier iets los te trekken om vervolgens het gras uit te rijden werd een bekende boer van één van de brandweerlieden te hulp getrommeld, hij kwam ter plaatse met een trekker en heeft het voertuig uit het drassige gras getrokken.

In totaal duurde deze inzet drie uur voor brandweer weer huiswaarts kon.

Foto’s : Damian Ruitenga / News United

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

94-jarige vrouw overleden bij woningbrand in Zeeland

Next Post

Auto eindigt op z’n kant in woonwijk Harderwijk

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: