[UPDATE&VIDEO] A28 bij Putten dicht door brandende kraanwagen

Op de A28 bij Putten is woensdagmiddag rond vijf voor half twee een vrachtwagen in brand gevlogen. De rijbaan tussen Knooppunt Hoevelaken en Strand Nulde is voorlopig dicht. Inmiddels is de wagen geblust, maar er is ook sprake van olielekkage. Dit loopt over het wegdek naar de middenberm.

Er raakte niemand gewond. Door de brand is er tussen Nijkerk en Putten een flinke file ontstaan. Verkeer moet volgens Rijkswaterstaat op de A28, de A1 en de A50 de hele avondspits rekening houden met extra hinder. 

Afsluiting en omleiding

Door de afsluiting heeft Rijkswaterstaat een omleiding ingesteld voor wie richting Zwolle moet. Automobilisten kunnen bij het knooppunt Hoevelaken de A1 kiezen in de richting van Apeldoorn om vervolgens om vervolgens bij het knooppunt Beekbergen de A50 richting Zwolle op te rijden. Rijkswaterstaat verwacht extra drukte op de omleidingswegen. Automobilisten moeten rekening houden met een langere reistijd.

Saneren en reinigen

De afsluiting duurt zo lang omdat er een bodemonderzoek moet plaatsvinden. Mogelijk is sanering van de berm noodzakelijk. Volgens Rijkswaterstaat is het lastig om olie van het wegdek te verwijderen omdat dit in het ZOAB zakt. De combinatie met de regen die deze middag valt bemoeilijkt het geheel ook nog eens.

Ingesloten verkeer

Door de afsluiting is er verkeer ingesloten geraakt tussen de afsluiting en het incident. Dit verkeer gaat Rijkswaterstaat voorzichtig over de linkerrijstrook laten passeren voordat verder wordt gegaan met het inventariseren van de schade.

VIDEO : 

©DamianRuitenga
Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post

[UPDATE&VIDEO] Marechaussee helpt bij grote brand Apeldoorn, medewerkers Karwei in tranen

Next Post

Personenauto beland in de haven Harderwijk

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: