Meerdere schuren tot de grond toe afgebrand in Rutten: rookpluimen in wijde omtrek te zien

admin
238 Views

Meerdere aaneengesloten schuren op een boerenerf aan de Wrakkenweg bij Rutten zijn dinsdag volledig in de as gelegd. De naastgelegen woning kon worden gered. Enorme rookpluimen waren in de wijde omgeving te zien.

De brandweer rukte iets voor 18:00 uur met vijf bluseenheden uit om het vuur in de schuren te bestrijden. Er bleek voor de brandweer weinig meer aan te redden. De schuren brandde volledig uit. Ook de landbouwvoertuigen die er nog in stonden, gingen verloren.

Door goed optreden wist de brandweer te voorkomen dat de naastgelegen woning ook schade opliep, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Flevoland weten. Een gastank, die naast de brandende schuur stond, wordt uit voorzorg gekoeld.

Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand in Rutten, een groendorp in de gemeente Noordoostpolder. Over de oorzaak van de vlammenzee, kon de brandweer nog niets zeggen. Het sein ‘brand meester’ werd om 19.10 uur gegeven.

Geef een reactie

Next Post

Busje knalt op auto in rotonde Zeewolde

238 Views Op de rotonde Sportlaan-Horsterweg in Zeewolde is dinsdagmiddag rond vier uur een busje achterop een auto gereden, die daardoor het op middengedeelte van de rotonde belandde. De automobilist is voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis, de bestuurder van de bus bleef ongedeerd. De aanrijding ontstond toen de auto […]
×