Eerste boeren aangekomen in De Bilt, rest in versierde auto’s in slakkentempo onderweg

admin
238 Views

Boeren die woensdagochtend op weg zijn naar het landelijke protest in Bilthoven, zitten het verkeer op de snelwegen in onze provincie in de weg. Ze rijden opzettelijk langzaam en veroorzaken zo vertraging. De boeren zijn onderweg met auto’s omdat trekkers op de snelwegen verboden zijn.

Er ontstonden vertraging op de A2 bij Geldermalsen. Rond 10.20 uur was het ook raak op de A1 tussen Apeldoorn en Barneveld. Rijkswaterstaat raadt andere weggebruikers aan om de verkeersinformatie in de gaten te houden en de snelheid aan te passen als dat nodig is. 

De politie reed vlak achter de langzaam rijdende boeren om de boel in de gaten te houden. Rond 10.55 uur liep de vertraging op de A1 op tot bijna een half uur. Op de A2 was toen geen sprake meer van opstoppingen. Op de A28 tussen Wezep en Harderwijk meldt de ANWB wel vertraging.

In Bilthoven zijn de eerste boeren inmiddels gearriveerd. Van de veiligheidsregio mogen maximaal 2000 mensen betogen.

Geef een reactie

Next Post

Brand verwoest tuin in Veenendaal

238 Views In een tuin achter een woning aan de Klaas Katerstraat in Veenendaal heeft donderdag een brand gewoed. Door onbekende oorzaak raakten spullen – onder meer een opgeslagen partij hout – in de tuin in brand. De brandweer werd gewaarschuwd en die schaalde de melding meteen op naar middelbrand […]
×