Politie onderzoekt drugsafval bij Lange Steen in Hoogerheide

admin
798 Views

De politie doet onderzoek naar een dumping van drugsafval bij de Lange Steen in Hoogerheide. De dumping werd donderdagochtend werd aangetroffen na een melding bij de boswachter van het gebied.

Dat bevestigt de politie, nadat boswachter Erik de Jonge op Twitter berichtte over de dumping. Agenten doen onderzoek naar meerdere vaten met een ‘stinkende vloeistof’.

De Jonge benadrukt in een tweet dat het afval op een fietsroute van scholieren ligt. Hij werd wakkergebeld met een melding en schakelde vervolgens direct de gemeente, de politie en de brandweer in.

De boswachter vertelt dat de gemeente Woensdrecht een gespecialiseerd bedrijf heeft ingeschakeld. Dat bedrijf gaat het afval opruimen.  Hij werd wakker gebeld door de melding en schakelde direct de hulpdiensten na de vondst in.

De dumping lag op gemeentegrond, dichtbij grond van Staatsbosbeheer. De regel is dat de eigenaar van de betreffende grond de opruiming van het afval moet regelen.

Foto : Erik de Jonge

Geef een reactie

Next Post

Forse file op de A28 door Voertuigbrand Harderwijk

798 ViewsOp de A28 Tussen Afrit Harderwijk/Lelystad en Elspeet is donderdagmiddag een bestelbus in brand gevlogen. Door de brand is er een forse file ontstaan tussen Ermelo en Nunspeet.
©112PERSFOTOGRAFIE
×