Defensie moet ingrijpen bij mega-brand Hapert

680 Views

HAPERT – Update 16.42 uur – Bij een bedrijfspand aan de Diamantweg in Hapert (Noord-Brabant) woedt een grote brand, waarbij een groot deel van het gebouw in de as wordt gelegd. Er is veel rook. Inmiddels is zelfs het leger ingeschakeld.

Omwonenden wordt in een NL-Alert geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden, en ventilatie uit te zetten.

De brandweer is met meerdere voertuigen aanwezig op het Kempisch Bedrijven Park. Het pand mag gecontroleerd uitbranden. Met vereende krachten wordt voorkomen dat de brand overslaat naar panden in de buurt. „We worden bij de bestrijding met crashtenders ondersteund door collega’s van defensie”, laat de brandweer weten.

De brand ontwikkelde zich snel via het dak over een groot deel van het pand. De rook was in de wijde omgeving te zien, bleek uit vele berichten op sociale media.

NL-alert

De brand ontwikkelde zich snel via het dak over een groot deel van het pand. De rook was in de wijde omgeving te zien, bleek uit vele berichten op sociale media. Omwonenden wordt in een NL-Alert geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden, en ventilatie uit te zetten.

https://twitter.com/s_v_d_m_/status/1266377443511660546?s=21