Vier natuurbranden in één nacht rond Apeldoorn, politie doet onderzoek

admin
480 Views

Vier natuurbranden in één nacht hebben vannacht de nodige brandweermensen uit hun slaap gehouden. De vlammen laaiden op bij Ugchelen, Hoenderloo, Radio Kootwijk en Uddel. De politie doet vandaag onderzoek of er sprake is van brandstichting.

Kort na middernacht brak in een bos ter hoogte van het Herenhul in Apeldoorn brand uit waarbij een stuk van ongeveer honderd vierkante meter in rook opging. Rond 02.00 uur moest de brandweer naar een stuk bos aan de koudebergweg in Hoenderloog voor een brand. 

Om 04.00 uur vatte bij Radio Kootwijk zo’n twee hectare heidegebied vlam en een half uur later vloog in Uddel een stuk heide van honderd bij honderd meter in brand. In alle gevallen kon het vuur door de brandweer snel worden geblust.

Naast de brandweer kwamen er meerdere politiewagens ter plaatse bij de branden. Agenten noteerden alle kentekens van auto’s die langs kwamen en van auto’s die geparkeerd stonden in de buurt van de branden.

Vandaag gaat hun onderzoek verder met behulp van een forensisch opsporingsteam en een team brandonderzoek van de brandweer.

Foto : Milan Holtman

Geef een reactie

Next Post

Puttenaar komt om het leven bij botsing met vrachtwagen bij Beneden-Leeuwen

480 Views Een automobilist uit Putten is vanochtend bij Beneden-Leeuwen om het leven gekomen. De auto van het 47-jarige slachtoffer botste op een vrachtwagen en vloog in brand.  Het ongeval vond plaats op de N322, die door de hulpdiensten werd afgesloten voor alle verkeer. Zowel de auto als de cabine […]
×