Veel rook door enorme brand bij autobedrijf in Lelystad: ‘Ga naar binnen!’

admin
862 Views

Een enorme brand heeft vanmiddag het pand van Van Schijndel Autoschade in Lelystad compleet verwoest. De vlammen sloegen metershoog uit de garage aan de Zeilweg. Vanwege de grote rookontwikkeling worden omwonenden gewaarschuwd: ‘Ga naar binnen!’

De brand bij  brak rond 14.30 uur uit. ,,Er komt heel veel rook vrij’’, vertelt een woordvoerder van de brandweer Flevoland. ,,We waarschuwen mensen in de omgeving dan ook: sluit ramen en deuren.’’ Inmiddels is ook een NL-Alert verstuurd met die boodschap: ‘Ga naar binnen!’

Een groot deel van bedrijventerrein Noordersluis is afgesloten. Het pand is volledig verwoest, evenals meerdere auto’s die bij de loods stonden. Het is nog onduidelijk hoe het vuur is ontstaan. Ook over mogelijk vrijgekomen gevaarlijke stoffen kan de woordvoerder nog geen informatie verstrekken.

De brandweer is met meerdere korpsen op de locatie aan het blussen. Onder meer brandweerlieden uit Almere en Swifterband zijn opgeroepen om hun collega’s uit Lelystad te helpen.

Geef een reactie

Next Post

Live Blog : Grote drukte bij de brandweer door storm Ciara

862 Views De hulpdiensten zijn massaal bezig met stormschade’s dat door de harde windstoten van Ciara word aangericht in het hele land. Nieuws Overzicht
×