Grote brand in manege Lelystad onder controle: 53 paarden gered

admin
799 Views

In Lelystad zijn donderdagavond bij een grote brand in een manege 53 paarden in veiligheid gebracht. De brand in paardensportcentrum X-tern aan de Uilenweg is inmiddels onder controle. De brandweer laat de schuur met kantine en dressuurhal gecontroleerd uitbranden.

,,Alle paarden zijn gered door de eigenaren en omstanders en staan nu veilig in een weiland”, meldt postcommandant Nellie Ras van de brandweer donderdag iets voor middernacht. ,,We waren bang dat de brand zou overslaan naar een naastgelegen verblijf waar paarden stonden. Daarom zijn alle paarden verplaatst.”

,,Aan de schuur zelf viel niets meer te redden. We blijven nablussen”, zegt Ras. De brandweer onderzoekt de oorzaak van de brand. Burgemeester Ina Adema is aanwezig bij de manege en spreekt met de eigenaren.

Verschillende brandweerwagens waren uitgerukt naar paardensportcentrum X-tern. De eerste meldingen van de brand kwamen iets voor 22.30 uur binnen. Brandweerkorpsen uit Lelystad, Almere en Emmeloord zijn opgeroepen.

Foto : Damian Ruitenga

Geef een reactie

Next Post

Woningoverval in Ermelo, drie daders bedreigen bewoners

799 Views In Ermelo is zaterdagavond een woningoverval gepleegd. Dat gebeurde bij een vrijstaand huis aan de Julianalaan. De drie daders hebben de bewoners bedreigd, meldt de politie. Vlak voor 19:30 uur kreeg de politie een melding van de overval die een half uurtje daarvoor had plaatsgevonden. Daarop gingen meerdere […]
×