[UPDATE] Woning met rieten dak vliegt in brand in Ermelo: veel rookontwikkeling

1.158 Views

Aan de Harderwijkerweg in Ermelo heeft een woningbrand gewoed. Het rieten dak ging verloren, maar de verdiepingen daaronder bleven gespaard.

Het vuur brak rond 10.45 uur uit op de tweede verdieping van het huis, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland op Twitter. Er zijn twee blusvoertuigen, twee watertankwagens en een hoogwerker ter plaatse gekomen. Omdat de woning een rieten dak heeft, was bovendien een rietploeg opgeroepen om assistentie te verlenen. 

De brandweerploeg binnen moest het pand tijdens de inzet verlaten omdat de brand verder uitbreidde tot een uitslaande brand. Er waren geen personen binnen de woning. Er is een kraan ter plaatse gekomen om te helpen de rieten kap eraf te halen. Door de brand is veel rook vrijgekomen. De weg is afgesloten voor verkeer. 

De brand werd ontdekt is door een voorbijganger. Die zag de rook en belde aan om bewoners te waarschuwen.’

De nabluswerkzaamheden nemen nog een groot deel van de dag in beslag. 

Foto: ©Damian Ruitenga