Koeien overleven stalbrand in Lunteren

460 Views

Hulpdiensten hebben zaterdagmorgen groot alarm geslagen na een brand in een stal met koeien in Lunteren. De brand is inmiddels onder controle. Er zijn geen dieren om het leven gekomen.

Het vuur werd rond 10.15 uur ontdekt bij een agrarisch bedrijf aan de Postweg. De brand woedde in een landbouwmachine die in de stal stond en zorgde voor veel rook. De brandweer schaalde daarom flink op. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio was dat vooral om extra handjes beschikbaar te krijgen voor een eventuele ontruiming van de stal.

Een evacuatie bleek uiteindelijk niet nodig. De rook is verdreven met ventilatoren. Er zijn geen dieren om het leven gekomen. Wel komt een dierenarts ter plaatse voor controle. In de stal staan volgens de woordvoerder ‘enkele honderden’ koeien.

De landbouwmachine is voor een groot deel uitgebrand

©️DamianRuitenga