Vrachtwagen sloopt spoorbomen in Nijkerk

692 Views

Een vrachtwagen heeft rondom 17 uur in Nijkerk een spoorboom kapot gereden bij de spoorwegovergang aan de Barneveldseweg. Monteurs van ProRail zijn ter plaatse om de spoorboom te repareren. Tot die tijd rijden de treinen op dit traject langzaam.

Waarom de chauffeur tegen de spoorboom is geknald, blijft voorlopig onduidelijk. ,,We hebben de melding van de Veiligheidsregio gekregen,” zegt ProRail-woordvoerder Aldert Baas. ,,Maar we weten nog niet precies wat er is gebeurd en of de chauffeur is doorgereden.’’

,,Naar bevind van zaken zullen wij maatregelen nemen,’’ aldus Baas. ,,Aangifte tegen de chauffeur voor vernieling en het veroorzaken van een gevaarlijke situatie is zeker een mogelijkheid. En als hij is doorgereden doen we dat zeker. Dat doen we in dat geval altijd. Helaas is het geen zeldzaamheid en gebeurt het vaker dat men tegen spoorbomen aanrijdt.” 

©️TamaraVanDenBrink