Drie gewonden bij steekpartij in asielzoekerscentrum Harderwijk

516 Views

Bij een steekpartij in een asielzoekerscentrum in Harderwijk zijn gisteravond even voor middernacht drie gewonden gevallen. Een van hen is als mogelijke dader aangehouden. 

De melding van de steekpartij kwam om 23:57 uur.  De aanleiding voor het incident in het gebouw aan de Graaf Ottolaan is nog onbekend.  Ook de traumahelikopter uit Amsterdam kwam naar Harderwijk. Het Mobiel Medisch Team (MMT) van de traumahelikopter heeft assistentie verleend aan het ambulancepersoneel.

Politiewoordvoerder Nana Redder bevestigt dat er sprake is geweest van een steekpartij. ,,Daarbij zijn twee mensen zwaargewond geraakt. Er was 1 lichtgewonde en we gaan er van uit dat dat de dader was. Hij is als verdachte aangehouden. Het zijn alle drie bewoners van het asielzoekerscentrum”.

©️DamianRuitenga