Update : Buitenlandse Zaken: Geen Nederlandse slachtoffers bij vliegramp Ethiopië

admin
884 Views

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent dat er Nederlandse slachtoffers zijn gevallen bij de vliegramp in Ethiopië. Eerder spraken de Keniaanse autoriteiten van vijf Nederlandse doden.

In het kort

  • Een Boeing 737 van Ethiopian Airlines is zondag neergestort na nog onbekende problemen
  • Geen van de 157 inzittenden (149 passagiers, 8 bemanning) heeft de crash overleefd
  • Er was sprake van Nederlandse slachtoffers, maar Buitenlandse Zaken ontkent dat
  • Autoriteiten in Ethiopië zijn inmiddels aan onderzoek begonnen

De Keniaanse minister van Transport heeft eerder op zondag gezegd dat er in totaal vijf Nederlandse personen zouden zijn omgekomen bij de vliegramp, waarbij in totaal 157 mensen het leven lieten.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn hier echter geen aanwijzingen voor. Ethiopian Airlines heeft eerder op zondagmiddag ook al een lijst gepubliceerd met nationaliteiten van slachtoffers. Daarop kwamen geen Nederlanders voor. Mogelijk zijn de vijf slachtoffers die aangezien werden voor Nederlanders, afkomstig uit Duitsland.

Geef een reactie

Next Post

Geldautomaat opgeblazen in Scherpenzeel, politie zoekt daders

884 Views In de nacht van zondag op maandag heeft er een plofkraak plaatsgevonden aan de Dorpsstraat in Scherpenzeel. Rond 03.05 uur werd een geldautomaat van ABN AMRO tot ontploffing gebracht. Het is nog onduidelijk hoeveel er is buitgemaakt. De straat lag vol met bankbiljetten.  De politie en landelijke eenheid […]
×