Heidebrand Elspeet, vuur snel onder controle

admin
644 Views

Op de Heide langs de Hooiweg in Elspeet woede vrijdagmiddag een forse brand. 

De brandweer van Elspeet werd vijf uur opgeroepen voor de brand, Al snel volgde er meerdere brandweer korpsen die uit moesten rukken. De brand woedde in een penceel van z’n 100 x 150 meter. De brandweer schaalde fors op, er werden in totaal 4 pelotons met brandweer opgeroepen, wat inhoudt dat er 16 blusvoertuigen ter plaatse kwamen.

Tweede keer

Op de plek waar de forse heidebrand woedde bevond zich donderdagavond ook een heidebrand van een gebied van 40 m2. 

De brandweer had bij het blussen in eerste instantie last van het publiek en roept daarom op de toegangswegen vrij te houden. Later sloot de politie alle wegen.  De eerste wagens keren inmiddels terug naar hun kazerne. 

De brandweer zette liefst  vier pelotons (16 blusvoertuigen) voor de bestrijding in, nog aangevuld met acht wagens voor de watervoorziening.  ,,In eerste instantie kwam bij ons een melding binnen van een brand van dertig bij dertig meter. Het blijkt een serieuze brand te zijn”, zei woordvoerder Bert Huisman daarover.  Volgens hem had de brandweer last van toeschouwers. ,,We willen de mensen vragen de toegangswegen vooral vrij te laten.” 

Brandweer druk met natuurbranden 

De brandweer korpsen in Nederland zijn druk met velen natuurbranden. Aleen dit maand had de brandweer al 1.000 meldingen gehad van natuurbranden. 

Geef een reactie

Next Post

Bijrijder raakt bekneld botsing met meerdere bomen Putten

644 ViewsDe bijrijder in een pick-up is vanochtend gewond geraakt in Putten. De gewonde man raakte bekneld en moest door de hulpdiensten uit zijn benarde positie worden bevrijd. Het ongeluk vond tegen 08.00 uur plaats op de Knapzaksteeg in Putten. De pick-up kwam door onbekende oorzaak in botsing met een […]
©112PERSFOTOGRAFIE
×