Brand in rietgedekt dak Hierden

357 Views

De brandweer van Hierden werden omstreeks elf uur opgeroepen voor een brand in een rietgedekte woning aan de Zuiderzeestraatweg in Hierden.

De beginnende brand bevond zich in het dak van een vrijstaande rietgedekte boerderij. De brandweerlieden van Hierden waren snel ter plaatse en begon direct met het bestrijden van het beginnende dakbrand welke zich in het riet bevond. De brandweer had de brand al snel onder controle waardoor de ter plaatse gekomen hoogwerker en tankautospuit van Harderwijk bijna direct weer retour konden naar de kazerne. Nadat men het brandend en smeulend riet verwijdert had heeft men nog een controle uitgevoerd waarna de brandweer weer kon inpakken.

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend, vermoedelijk komt dit door vuurwerk. Bij de brand raakte niemand gewond.

©DamianRuitenga