Voormalige golfclub Edda Huzid verwoest door brand, tweede brand in nog geen drie maanden tijd

admin
494 Views

Een grote brand heeft het voormalige clubhuis van golfclub Edda Huzid aan de Hunnenweg in Voorthuizen verwoest. De brand brak dinsdag op woensdagnacht rond half vier uit in het pand.

Kort na de eerste melding werd er opgeschaald naar een “Middelbrand”, dit betekend dat er twee blusvoertuigen ter plaatse werden gestuurd. Bij aankomst van de eerste voertuigen stond het pand volledig in lichterlaaie. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen metershoog de lucht in. De brandweer heeft zeer snel opgeschaald. In minder dan 10 minuten werd er opgeschaald van een kleine brand naar een grote brand, wat inhoudt dat er zeer snel veel blusvoertuigen opgeroepen werden om de brand te bestrijden. Naast korps Voorthuizen werden ook de korpsen van Barneveld,De Valk, Ede, Zwartebroek en Garderen opgeroepen om te assisteren. Dat er zoveel voertuigen opgeroepen werden, was geen overbodige luxe, want door de enorme hittestraling die door de brand ontstond breide de brand razendsnel uit.

De brandweer heeft metingen gedaan in de omgeving. Daaruit is gebleken dat geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen zijn gemeten.

Tweede brand in minder dan drie maanden tijd

In Augustus was er ook brand bij de golfclub. Toen had de brandweer grote moeite om bij de brandhaard te komen en heeft noodgedwongen een deel van het gebouw moeten slopen.

Het pand is grotendeels verwoest, laat een woordvoerder weten. Een deel kon worden gered van de vuurzee. De golfbaan Edda Huzid ging begin eind april 2018 op slot vanwege financiële problemen. Sindsdien was onduidelijk wat er met het terrein ging gebeuren.

Geef een reactie

Next Post

Jong kindje overleden na aanrijding met busje in Elspeet

494 Views Bij een ongeluk in Elspeet is een jong kindje overleden nadat hij werd aangereden door een bestelbus. De bestuurster van het busje is aangehouden. Het ongeluk gebeurde aan het einde van de middag aan de Zeisweg. Door nog onbekende oorzaak reed een busje het jonge jongetje aan. Hij […]
×