21 woningen zonder stroom na uitslaande brand bij Hulshorst

admin
865 Views

Een uitslaande brand in een vrijstaande, rietgedekte woning in het buitengebied van Hulshorst, heeft ervoor gezorgd dat 21 omliggende woningen zonder stroom zitten.

De brand veroorzaakte vroeg in de middag veel rook. De brandweer van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland riep rond drie uur nog op om uit de buurt te blijven, omdat de rookontwikkeling aanzienlijk was en het inademen ervan gevaarlijk kan zijn.

Stroomuitval

Rond vier uur werd het sein brand meester gegeven en werd duidelijk dat de woning als verloren kan worden beschouwd. De brandweer is inmiddels begonnen met het slopen ervan. Om daarbij de veiligheid van brandweerlieden te waarborgen, sloot stroomleverancier Liander de stroom af.

,,Zij wisten echter niet exact welke elektriciteitskabels van de bewuste woning waren. Voor alle zekerheid werd het gebied eromheen platgelegd waardoor 21 omliggende woningen ook zonder stroom zitten nu,’’ meldde een woordvoerder van de brandweer. Hij verklaarde daarvoor al dat er waarschijnlijk twee wooneenheden zaten in het pand, maar dat beide als volledig verwoest konden worden beschouwd.

De brandweer heeft de verdere afwikkeling overgedragen aan Stichting Salvage, dat gedupeerden bijstaat met aandacht, actie en advies na ingrijpende gebeurtenissen als een brand. De emotionele bewoners wilden zich niet uitlaten over het verlies van hun woning. 

©JanFrens

Geef een reactie

Next Post

Update! Brandweer laat bedrijfspand in Vaassen gecontroleerd uitbranden

865 Views Op dit moment woedt een grote brand in een bedrijfshal van TPP  (Technische Profielen Produktie BV)  aan de Radeweg in Vaassen.  Daarbij is zover bekend niemand gewond geraakt. Brandweerkorpsen uit Oene, Welsum, Deventer, Terwolde, Epe , Apeldoorn en Vaassen zijn opgeroepen. De brand zorgt voor een enorme rookontwikkeling, […]
×