Twee aanhoudingen na klopjacht op Utrecht Centraal, station weer vrijgegeven

admin
295 Views

De politie heeft dinsdagavond twee mannen aangehouden na een grote klopjacht op station Utrecht Centraal. De massale politie-actie begon nadat iemand in de trein naar Den Haag dreigende taal zou hebben geuit.

De betrokkenheid van de twee aangehouden mannen wordt onderzocht, meldt de politie. Zij hadden geen explosieven bij zich. De NS spraken van een bommelding. Het station werd ontruimd, maar rond 20.15 uur ook weer vrijgegeven. 

Een woordvoerder van de politie kan nog niet zeggen welke uiting de man heeft gedaan, behalve dat het ‘minder prettige dingen’ waren. Zijn boodschap was voldoende voor de inzet van een groot aantal agenten. Onder hen zwaar bewapende interventie-eenheden.

Politiemensen controleerden de inzittenden van de intercity van 18.28 naar Den Haag nadat de machinist had omgeroepen dat sprake was van een technisch mankement.

Rond het station stonden talloze politie-auto’s, maar ook ambulances en brandweer. Boven het station cirkelde een politie-helikopter.  De treinen van en naar Utrecht Centraal reden niet. Volgens woordvoerder Leonie Bosselaar van de NS stopten treinen op weg naar Utrecht Centraal op andere stations om reizigers te laten uitstappen.

Ondertussen wachtten honderden mensen op het Stationsplein onder het bollendak op de ontwikkelingen. Rode linten en NS medewerkers hielden het station afgegrendeld. Om 20.15 uur hieven zij de blokkades weer op.

Burgemeester Peter den Oudsten van Utrecht sprak zijn lof uit over het politieoptreden door de “onzekere situatie” op het station. ,,Dankzij adequaat optreden was de situatie snel onder controle.”

Geef een reactie

Next Post

Politie arresteert verdachte vanwege betrokkenheid bij de dood van een vrouw in Nijkerk

295 Views De politie heeft een verdachte aangehouden vanwege betrokkenheid bij de dood van de vrouw die dinsdagmiddag dood werd aangetroffen in een woning aan het Brücknerlaantje in Nijkerk. Het slachtoffer is vermoedelijk de hoogbejaarde bewoonster, maar dat is formeel nog niet vastgesteld door de politie. De identiteit van het slachtoffer is nog […]
×