Brand in opslag fietsaccu’s Apeldoorn

admin
919 Views

In een Apeldoorns bedrijfspand waar fietsaccu’s worden opgeslagen, heeft vrijdagavond een kleine brand gewoed. Tweehonderd accu’s zijn daardoor vernield, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

De brandweer rukte met groot materieel uit voor de brand in een bedrijfspand aan de Gladsaxe, in de wijk De Maten. Bij de brand kwam veel rook vrij. 

Volgens woordvoerder Robert Spijkerman van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland lagen de getroffen accu’s opgeslagen in een inpandige bunker van tien bij tien meter. De brand is beperkt gebleven tot die bunker. De brandweer had het vuur snel onder controle. De accu’s die gespaard bleven, zijn uit voorzorg ondergedompeld in water.

Eerder dit jaar gingen er duizenden accu’s in vlammen op bij een grote brand in een loods van Stella Fietsen in Nunspeet. Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland is de situatie in Apeldoorn niet te vergelijken met dat incident.

©️LucianoDeGraaf

Geef een reactie

Next Post

Winterweer: sneeuw en ijzel, code geel van kracht, gladheid zorgt voor ongelukken

919 ViewsNederland ontwaakt in een winters wonderland. Sneeuw en ijzel bepalen het weerbeeld. Het KNMI heeft voor heel Nederland code geel afgegeven Een gebied met sneeuwval en ijsregen ligt nu boven het noordoosten van het land. Elders komt er plaatselijk ijzel voor en liggen er sneeuw- of ijsresten op de weg. […]
×