Het gaat sneeuwen! ❄️⚠️ Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers

admin
1.381 Views

In het oosten van het land wordt dinsdagavond de eerste sneeuw van dit seizoen verwacht. Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers alvast, want vanuit Duitsland wordt steeds meer bewolking aangevoerd.

Volgens Weerplaza blijft het in het begin van de dag nog droog met een matige tot harde wind uit het oosten. Het wordt zo’n 4 graden, maar door de harde wind voelt het kouder. In de loop van de middag en avond trekt er een gebied met neerslag over met name het noordoosten en oosten van het land. Daarbij is ook kans op een paar uur (natte) sneeuw.

Een witte wereld hoeven we echter niet te verwachten. De hoeveelheid sneeuw is waarschijnlijk gering en blijft niet liggen. Plaatselijk kan er wel een flinterdun laagje ontstaan op auto’s en grasvelden. Door de stevige oostenwind stuiven de sneeuwvlokken door de straten. 

Glad

Komende nacht is er een mix van wolkenvelden en opklaringen. Vanuit België trekt een nieuw licht neerslaggebiedje het land binnen en dit zorgt voor wat lichte (ijs)regen of smeltende sneeuw in de zuidelijke provincies. In bewolkte gebieden ligt de temperatuur enkele graden boven het vriespunt. In gebieden met opklaringen, zeker in het (noord)oosten, kan het één of twee graden vriezen en is kans op gladheid door bevriezing van natte wegdelen.

Ook woensdagochtend wordt sneeuw verwacht, de kans daarop is dan het grootst in het noordoosten. ,,De kans dat die sneeuw blijft liggen is klein, aangezien de wegdektemperatuur nog niet laag genoeg is’’, aldus Rijkswaterstaat. ,,Als er sneeuw blijft liggen is dat zeer lokaal en slechts van korte duur, maar het kan dan wel glad zijn’’, luidt de waarschuwing. Waar nodig worden wegen gestrooid.

Winter

Voordat de winter écht losbarst, moeten we nog even wachten. Komende tijd is volgens de voorspellingen van sneeuw namelijk geen sprake meer. Wel is het woensdag en donderdag nog koud met maxima van 2-6 graden. ’s Nachts kan het licht vriezen. Vrijdag en in het weekend wordt het zachter met middagtemperaturen van 3-7 graden. De kans op neerslag neemt dan toe.

Geef een reactie

Next Post

Schuur gaat verloren bij brand in Lieren

1.381 Views Een grote brand heeft maandagavond een schuur in lichterlaaie gezet in Lieren. De brandweer kon voorkomen dat de vlammen zouden overslaan naar  een nabijgelegen woning met rieten dak.  De brand ontstond aan de Nieuwe Voorweg. Voor de bestrijding van het vuur waren uit Apeldoorn en omgeving brandweerlieden opgeroepen. […]
×