800 motoren onderweg naar Apeldoorn voor de jaarlijkse viering van het uit geroepen van de onafhankelijke Molukse republiek

admin
664 Views

De politie heeft woensdagmiddag de rijksweg A30 Afgesloten voor 800 motoren die op weg zijn naar Apeldoorn. Zo’n 800 motoren worden tussen 13.30 en 14.00 uur in Apeldoorn verwacht voor de jaarlijkse viering van het uitroepen van de onafhankelijke Molukse republiek.

Op 25 april 1950 werd op Ambon de Republiek Maluku Selatan (RMS) uitgeroepen, waarbij de Molukken zich losmaakten van Indonesië. De staat wordt niet erkend door de Indonesiërs. Het moment van de onafhankelijkheid wordt al jaren herdacht in Theater Orpheus in Apeldoorn. Volgens de gemeente is er gekozen voor Apeldoorn omdat het centraal gelegen is in Nederland en omdat Apeldoorn een grote Molukse gemeenschap heeft.

Er worden vanuit de gemeente extra verkeersregelaars ingezet, maar ze hebben goede ervaringen met het evenement. Volgens een woordvoerder van de gemeente verloopt het ieder jaar soepel en verwachten ze ook dit jaar geen problemen. Ook de politie en de ME reden met de motoren mee om alles in veiligenbanen te lijden.

Geef een reactie

Next Post

Lesauto beland onder de trein, 1 persoon overleden Bussum

664 ViewsOp de Herenstraat in Bussum is dinsdagochtend één persoon om het leven gekomen na een aanrijding met een trein. De lesauto reed over de spoorweg overgang toen hij werd geramd door een intercity. Één persoon is om gekomen. De hulpdiensten hebben de straat afgesloten. Tussen Naarden en Bussum-Hilversum Rijden geen […]
©112PERSFOTOGRAFIE
×