Nog drie arrestaties voor voetbalrellen in Groningen

admin
129 Views

Nog eens drie verdachten zijn zondagochtend aangehouden voor de vechtpartij in Groningen rondom een vriendschappelijke wedstrijd tussen FC Groningen en de Duitse club Arminia Bielefeld, zo meld de politie op Twitter.

De drie zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging en worden verhoord. Daarmee komt het totaal aantal arrestaties voor de vechtpartij tot nu toe op zes te staan.

Bij de vechtpartij op de Grote Kromme Elleboog vorige week zaterdag gooiden zo’n 35 Groningse en Duitse supporters onder meer met stoelen en tafels naar elkaar. De supporters waren al vertrokken toen agenten ter plaatse kwamen. Beelden van de rellen circuleerden online na het incident.

Politie en gemeente wisten dat de Bielefeld-supporters voor problemen konden zorgen en hadden ze al met een noodbevel verboden om zondag op de dag van de wedstrijd in de gemeente Groningen te komen. Na de rellen liet de gemeente het noodbevel zaterdagavond al ingaan.

Geef een reactie

Next Post

Fietster komt hard ten val op de Zeedijk in Putten

129 Views Een fietster raakte zondagmiddag gewond na dat de vrouw hard ten val kwam op de Zeedijk in Putten. Volgens een omstander viel de vrouw zo in eens met haar fiets waarna zij een flinke hoofdwond opliep. De vrouw verloor zo dusdanig veel bloed dat er een traumahelikopter ter […]
×