Geen treinverkeer tussen Hilversum en Bussum door kapotte bovenleiding

admin
186 Views

Op het spoor tussen Hilversum en Bussum is zaterdagavond een bovenleiding beschadigd geraakt. Hierdoor konden op dit traject geen treinen rijden, meldt ProRail.

„Het herstellen van een bovenleiding is niet zomaar gedaan”, zegt een woordvoerder van ProRail. Het spoor tussen Hilversum en Naarden-Bussum is een druk bereden spoor, want het maakt deel uit van de verbinding tussen Amersfoort en Amsterdam en de verbinding Utrecht-Almere.

Op de website van de NS stond dat de extra reistijd tussen Utrecht en Almere meer dan 60 minuten bedraagt. Naar verwachting van de NS is de storing rond 22.30 uur opgelost, maar volgens de woordvoerder van ProRail is dit een te optimistische inschatting en is het waarschijnlijker dat zondagochtend weer treinen rijden op het traject.

Op het spoor is een trein stil komen te vallen. Ongeveer zestig reizigers in de trein worden geëvacueerd. Het is niet bekend hoe de bovenleiding heeft kunnen breken, dat wordt nog onderzocht.

Geef een reactie

Next Post

Ermelo - Drie aanhoudingen na reeks diefstallen e-bikes

186 Views De politie heeft drie mannen aangehouden na een reeks diefstallen van e-bikes in de omgeving van Ermelo. Het gaat om een 32-jarige man uit Ermelo, een 34-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 36-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. source https://www.politie.nl/nieuws/2020/september/6/02-ermelo-drie-aanhoudingen-na-reeks-diefstallen-e-bikes.html
×