800 motoren onderweg naar Apeldoorn voor de jaarlijkse viering van het uit geroepen van de onafhankelijke Molukse republiek

©112PERSFOTOGRAFIE

De politie heeft woensdagmiddag de rijksweg A30 Afgesloten voor 800 motoren die op weg zijn naar Apeldoorn. Zo’n 800 motoren worden tussen 13.30 en 14.00 uur in Apeldoorn verwacht voor de jaarlijkse viering van het uitroepen van de onafhankelijke Molukse republiek.

Op 25 april 1950 werd op Ambon de Republiek Maluku Selatan (RMS) uitgeroepen, waarbij de Molukken zich losmaakten van Indonesië. De staat wordt niet erkend door de Indonesiërs. Het moment van de onafhankelijkheid wordt al jaren herdacht in Theater Orpheus in Apeldoorn. Volgens de gemeente is er gekozen voor Apeldoorn omdat het centraal gelegen is in Nederland en omdat Apeldoorn een grote Molukse gemeenschap heeft.

Er worden vanuit de gemeente extra verkeersregelaars ingezet, maar ze hebben goede ervaringen met het evenement. Volgens een woordvoerder van de gemeente verloopt het ieder jaar soepel en verwachten ze ook dit jaar geen problemen. Ook de politie en de ME reden met de motoren mee om alles in veiligenbanen te lijden.

Total
0
Shares

Geef een reactie

Previous Post
©112PERSFOTOGRAFIE

Botsing tussen drie auto’s op Harderwijkerweg in Ermelo

Next Post
©112PERSFOTOGRAFIE

Lesauto beland onder de trein, 1 persoon overleden Bussum

Related Posts
Total
0
Share
×
Chat openen
1
•Tip de redactie
Heeft u een nieuwstip of vraag voor de redactie? Typ uw bericht: