Trein op station Deventer ontruimd na onwelwording conductrice

Op het station van Deventer is vannacht een trein ontruimd nadat een conductrice onwel was geworden. Door nog onbekende oorzaak kreeg de conductrice last van haar ogen en keel. Het vermoeden bestond dat het om een bijtende stof in de trein ging. 

De situatie speelde zich af vlak na 00.30 uur toen de laatste stoptrein van Deventer naar Almelo zou vertrekken. Maar vlak voor vertrek werden alle passagiers verzocht de trein te verlaten. Politie, brandweer en ambulance werden opgeroepen.

Het bleken twee conductrices die alarm hadden geslagen. Zeker één van hen had last van haar ogen en luchtwegen. De oorzaak zou een bijtende vloeistof in het voorste deel van de trein zijn.

Nadat brandweerlieden rond 00.50 uur arriveerden en nog enige moeite hadden om met hun zware uitrusting de OV-poortjes op het station te beklimmen, werd het treinstel gecontroleerd. Onder andere deksels van prullenbakken werden opgetild. Intussen werd de conductrice door twee ambulancebroeders in de personeelsruimte op het perron onderzocht.

Uiteindelijk werd in de trein geen spoor meer van de bijtende vloeistof aangetroffen. Wat het geweest kon zijn, kon ook bevelvoerder Meijerink van de brandweer niet aangeven.

Voor de reizigers die door de ontruiming niet meer met de laatste stoptrein richting Almelo konden reizen werd geregeld dat de laatste sneltrein richting Enschede tot aan Almelo zou stoppen op alle tussenliggende stations. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *